Федерація повітроплавання України спільно з виконавчим комітетом Уманської міської ради, за технічної підтримки Центру Повітроплавання ДП НДІАПС м. Феодосії, ТОВ «СПАРТ-АЕРО» м. Києва та Київського міського Автомотоклубу планує вперше в історії українського повітроплавання 25–27 лютого 2010 р. здійснити встановлення Національних рекордів України дальності та тривалості польоту на теплових аеростах.

Для встановлення рекордів в м. Умань 24 лютого 2010 р. зберуться кращі українські екіпажі теплових аеростатів з Києва, Феодосії, Херсона, Харкова, Київської області.

Спільний старт аеростатів планується 25 лютого 2010 року о 07.00 за київським часом, місце старту буде уточнене додатково.

  1. Рекордсменом в дисципліні ДАЛЬНІСТЬ ПОЛЬОТУ стане екіпаж, який пролетить відстань більшу ніж інші екіпажі, але не менше 100 км. (без проміжних посадок).
  2. Рекордсменом в дисципліні ТРИВАЛІСТЬ ПОЛЬОТУ стане екіпаж, який перебуватиме в повітрі довше ніж інші екіпажі, але не менш ніж 6 (шість) годин (без проміжних посадок).

Нагородження екіпажів-рекордсменів та вручення пам’ятних Грамот учасникам перегонів відбудеться 8 березня 2010 р. в м. Києві на Майдані Незалежності.

Ці змагання відбуватимуться в складних кліматичних умовах на межі фізичних можливостей, що вимагатиме від екіпажів теплових аеростатів мужності, цілеспрямованості, витримки, справжнього спортивного азарту.

З питань акредитації журналістів телефонувати за тел.: (067) 998-90-33 — Генадій; (093) 420-82-14 — Анна