Автомобільна Федерація України, Київський міський автомотоклуб (КМАМК) за підтримки Київської міської держадміністрації 8 березня 2013 року проведуть традиційне щорічне «Велике жіноче ралі» — клубне змагання на серійних автомобілях.

З 15 січня 2013 року Київський міський автомотоклуб офіційно починає приймати заявки від учасниць та спонсорів. У змаганнях можуть брати участь виключно жіночі екіпажі, кількість місць обмежена — 50 екіпажів по 2 людини в кожному (пілот, штурман). До участі у змаганнях допускаються тільки серійні легкові автомобілі, зареєстровані в Державтоінспекції, які відповідають вимогам Правил дорожнього руху України.

Старт відбудеться, за традицією, на Майдані об 11:00. З Майдану учасниці змагань відправляться по вулицях Києва вирішувати головоломку легенди ралі. Три слаломні фігури спецділянок дівчата будуть крутити на закритих майданчиках. В період відсутності учасниць на Майдані буде проводитися концертно-розважальна програма: роад-шоу, стант-райдинг, дріфт, виставка спортивної техніки та концертна програма. До закінчення свята легенда виведе учасниць знову на Майдан, де на церемонії нагородження в урочистій обстановці переможниці отримають заслужені призи та нагороди.

«Велике жіноче ралі» за багато років проведення гонки залишило яскравий слід у пам’яті киян і гостей столиці. Особливо популярні ці перегони серед жінок, які прагнуть відсвяткувати «жіночий день» екстремально: щороку в Київський міський автомотоклуб надходить величезна кількість заявок на участь.

Організатори докладають всіх зусиль, щоб гонка ставала з кожним роком цікавіше. Наприклад, дівчатам доводилося тиснути повітряні кульки колесами, стріляти по мішенях, перевозити рідину в келихах. Не обійдеться без сюрпризів і на цей раз.

Головні завдання змагань незмінні: проїхати по маршруту гонки по мальовничих ділянках Києва і взяти участь у слаломі. Загальна дистанція ралі близько 70 км. Рух учасниць змагань за маршрутом тільки в рамках Правил Дорожнього руху України.

Автомобілі учасниць поділяються на класи:

  • N 1 — до 1400 м3
  • N 2 — до 1800 м3
  • N 3 — понад 1800 м3

Також передбачений абсолютний залік.

Документація: