Сергій Малик

Сергій Малик та команда Київського міського автомотоклубу візьмуть участь в однієї з найскладніших гонок планети – Sonangol Africa EcoRace 2014/15, яка відбудеться у грудні 2014 – січні 2015 року.

Цей трансконтинентальний ралі-рейд в точності повторює африканський маршрут легендарного марафону «Париж- Дакар».

Капітан команди КМАМК та перший пілот – Сергій Малик – майстер спорту України, чемпіон України та багаторазовий призер у різних дисциплінах – від кільцевих автоперегонів до мотозаліку в трофі-рейдах. Також Сергій Малик є регулярним дописувачем Книги рекордів України, встановлюючи все нові й нові рекорди.

«Sonangol Africa EcoRace – одна з найскладніших гонок на планеті , – розповідає Сергій Малик. – І тільки вона зберегла той споконвічний дух пригод« Дакару», коли все було аскетично до первісності».

Брати участь в ралі-рейді команда буде на унікальному позашляховику «ВЕПР», який ЗМІ охрестили «українським хаммером». Позашляховик вражає не тільки своїми значними габаритами та брутальним екстер’єром, але й силовими характеристиками й запасом міцності, характерними для військової техніки. Що не дивно, оскільки «ВЕПР» спочатку конструювався в одному з оборонних КБ з розрахунком на найсуворіші умови експлуатації. Підготовка позашляховика до африканського ралі-рейду проведена згідно технічного регламенту класу Т4 силами клубу КМАМК.

«Наша мета – не тільки дістатися фінішу і максимально наблизитися до подіуму, але й показати всьому світові, що Україна здатна повністю розраховувати на свої сили. Адже це буде перший український позашляховик у міжнародних змаганнях», – зазначив Сергій Малик.

Сергій Малик

Довідка

Київський міський автомотоклуб (КМАМК) створено 29 червня 1996 року.

КМАМК — це команда однодумців, яка живе автомобільним спортом. За 18 років ми провели більше 300 різнопланових змагань та більше 500 громадських та суспільних заходів і соціальних акцій. Ми встановлюємо рекорди, перемагаємо у змаганнях, тренуємо майбутніх чемпіонів, робимо все для того, щоб український професійний та аматорський автоспорт розвивались.

Засновник і президент Київського міського автомотоклубу – дворазовий майстер спорту СРСР, майстер спорту України, чемпіон України з кільцевих перегонів, кандидат психологічних наук Сергій Малик.