Отже, нарешті встановили останній – п’ятий камінь, привезений з України до Європи. Учасники мотоекспедиції залишили його у Портопало-ді-Капо-Пассеро, в провінції Сіракуза (Італія), яка є найпівденнішим населеним пунктом Сицилії.
Це дуже мальовниче місце, де поруч знаходиться старовинний іспанська фортеця Тафури (нині тут розташовується шикарний готель). Відомо, що колись, його хотів придбати відомий гонщик Міхаель Шумахер.
Натомість до України наші мандрівники узяли камінь з історичного місця події у Греції – Фермопільської битви. Він стане однією з п’яти частин пам’ятного знаку.

Історична довідка:
Фермопільська битва  — героїчна оборона греками у 480 р. до н. е. Фермопільського гірського проходу від перської армії царя Ксеркса, яка вторглася у Грецію і зайняла Фесалію під час греко-перської війни. Фермопіли — вузький прохід недалеко від міста Ламія у Греції, між Фесалією і Локридою, поблизу Малійської затоки.

Нагадаємо, що, у мотоекспедицію навколо Європи, були взяті камені з географічного центру Європи з написами українською, норвезькою, португальською, іспанською та англійською мовами. У далекий шлях їх освятили святи отці.
Перший камінь було встановлено у найпівнічнішій точці Європи – мисі Нордкап; другий наші мандрівники залишили у Франції (півострів Бретань); третій у найзахіднішій точці Португалії, Європи і в цілому Євразійського континенті, що видається в Атлантичний океан – на мисі Рока; четвертий камінь знайшов своє місце в історичній місцевості Іспанії – у місті Таріфа.

Усі найсвіжіші новини та фотозвіти Ви можете побачити на офіційній сторінці «Мотоекспедиція навколо Європи» (Ukraine is Europe) у Facebook: https://www.facebook.com/ukraine.heart.of.europa