КолоРод (Коло Роду) життя — повернення світогляду предків. Виставка Олени Самойлик

1 грудня 2012 року на Червоноармійській (Великій Васильківскій), 118 відкрилась виставка Олени Самойлик.

КолоРод (Коло Роду) життя — повернення світогляду предків.

«Усе з Роду вийшло і Родом об’єднане, і люди є рід божий у Яві». (Перший карб відання покону Роду Всевишнього — слов’янська веда).

КолоРод є перевтілення духа у матеріальній формі, відповідно до мети розвитку цього духа. У давнину, коли люди були чистішими духовно і тілесно, вони знали свою духовну суть, єдину зі Світом, жили поконом приРОДи і могли безпосередньо взаємодіяти з силами духами приРоди. Різні народи давали цим силам-духам різні імена. У своєму циклі картин я представляю слов’янську ведичну традицію.

Слов’яни всевишнього Бога, що об’єднує у собі чоловіче та жіноче начала, називали Родом. Матір Усього Світу (Всесвіту) — Лада, батько Всього Світу — Сварог, земля-матір — Макоша, дух що запліднює землю — Велес, боги води — Дана і Водан, вогню — Огінь (Перун) і Вогневиця (Перуниця), повітря і руху — Стрибог і Немізіда. Також буде представлена таблиця (в незавершеному варіанті) з іменами тих самих богів у інших народів давнини. Я пропоную представникам інших національностей доповнити таблицю, якщо вони пам’ятають, як називались ці боги у їхнього народу.

Від початку темних часів — ночі Сварожої (Калі-Юги) свідомість бачення людей обмежилась у своєму егоцентризмі. Вони стали порушувати кони приРОДи і, відповідно, позбулись можливості взаємодіяти з вищими силами. Через таке падіння духовності вони бачили дух лише в собі і собі подібних — людях. А оскільки взаємодія з вищими силами безпосередньо була обмежена, вони стали створювати для встановлення цього зв’язку предмети, що зображували богів у вигляді людей.

В результаті такого невідання ми прямуємо до руйнації екологічної приРОДної системи землі, що є колискою зростання душ, які втілювались від мінерального царства до людського. На це сили-духи приРОДи відповідно реагують у вигляді хвороб, катаклізмів і т.п.

Ми живемо в кінці великого космічного циклу. 21 грудня 2012 року завершується епоха, яку майя назвали епохою п’ятого сонця. Як ми вступимо в епоху шостого сонця, залежить від рівня нашої свідомості.

Мета цієї виставки — повернути втрачені знання про цілісність і духовність Світу, аби ми, люди, не були раковою пухлиною на тілі землі — Макоші, а стали мудрими старшими братами для всього, що є на землі.

Олена (Вогнеслава) Самойлик

тел. 067 787-72-93