31 липня на трасі Nurburgring GP продовжується серія зустрічей національних збірних команд, яку організовує Київський Міський автомотоклуб. На цей раз суперниками української команди будуть угорці, які без перебільшення вважаються одними з найкращих віртуальних спортсменів у нашій дисципліні – сімрейсінгу!

Якщо продовжувати тему домінування угорських спортсменів, то мабуть, є сенс нагадати, що першим в історії людства віртуальним спортсменом, який домігся успіху як у віртуальних змаганнях, так і у реальних, був Норберт Мічеліс, Чемпіон Світу в класі туринг 2019 року! Власне його успіхи і стали потужним драйвером для розвитку віртуального автоспорту в Угорщині та появи великого бойового стеку угорських водіїв, які домінували майже у всіх офіційних змаганнях, або були дуже близькі до цього.

Георго Балді та Норберт Мічеліс

Наприклад, відомий спортсмен Георго Балді, який зумів виграти офіційний кіберспортивний Кубок Світу з турингу в 2020 році, переміг в національному відборі з 3500 угорських сімрейсерів і став бойовим водієм реальної команди Мічеліса в національному турингу Угорщини! Адже Балді як раз і виграв свій титул захищаючи кольори команди Норбі в віртуальному автоспорті!

Адам Загіва

Капітан команди угорців, молодий водій однієї з професійних киберспортивных команд, Адам Загіва сказав, що на цей час склад команди угорців формується з дуже фахових спортсменів, які вже потужно заявили про себе на міжнародній арені. Наприклад, один з найдосвідченіших водіїв команди Дезо Чоке, якого ми дуже добре знаємо (угорець був серед гостей-учасників фінального етапу Чемпіонату КМАМК в класі туринг), вже готується до змагань і тренує молодих колег з команди. Ще одна зірка угорського віртуального автоспорту – Тімея Бенчік, також вийде на старт нашого івенту, а остаточний перелік угорської команди буде відомий за неділю до старту змагань та буде налічувати 14 водіїв!

Тімея Бенчік

На цей час команда України має в своєму складі 10 водіїв, але формування команди ще триває. Відомо, що в команді будуть їхати Костянтин Романенко, Домінік Хорошавін, Нікіта Шапошнік, Павло Денисенко, Євген Горбунов, Віктор Горік, тож маємо надію на гарний результат в майбутньому протистоянні!

Формат зустрічей національних команд дуже схвально приняли в Європі – на цей час було проведено дві зустрічі з командами Великої Британії та Сербії, а після угорської збірної, в вересні відбудеться ряд зустрічей де нашими суперниками стануть збірні команди Португалії, Італії та Франції, гонку з якою ми вимушені були перенести з квітня на жовтень. Наразі ведуться перемовини з представниками скандинавських країн, з німцями та голандцями. 

Капітани команд домовилися використовувати автомобілі CUPRA Leon Competición з лінійки автомобілів, що брали участь в Кубку Світу WTCR 2020 року, при цьому угорці вибрали автомобіль під номером 55 з зеленою лівреєю, тоді як українці прийматимуть участь на Купрах під 22 стартовим номером. Конфігурація відомого автодрому також визначена – це Nurburgring Sprint Fast Chicane. 

Отже, старт прямої трансляції зустрічі між збірними України та Угорщини запланований на 31 липня о 21:00. Як завжди коментувати події на фаховому рівні буде В’ячеслав Кобржицький!

Посилання на пряму трансляцію: https://www.youtube.com/watch?v=yKft5zC-9Zw

Інформаційні партнери:

AUTO.RIA https://auto.ria.com/uk/news/

GAMEINSIDE.UA https://gameinside.ua

PROFORMULA.UA http://proformula.ua/

Технічний партнер:

О3.UA (ФРІНЕТ) https://o3.ua/about/