Друга половина Чемпіонату київського міського автомотоклубу з сімрейсінгу в класі GT3, що розпочалася на північноамериканський трасі Laguna Seca, дещо змінила загальну картину в боротьбі за найвищі місця в кожному з заїздів! Беззаперечні фаворити перших етапів зіткнулися з власними проблемами, а інші учасники чемпіонату заявили про своє власне бачення того, як має виглядати розподіл місць в заліку водіїв!

Не було великої таємницею, що траса Laguna Seca не буде пробачати будь-яких помилок – неакуратне водіння та ігнорування межів асфальту у будь-якому разі призведе до втрати поточної позиції. Що і підтвердили лідери чемпіонату!

Перша кваліфікація завершилася перемогою Олега Пітцика – витиснув майже все зі свого автомобіля Lamborghini Huracan GT3 Evo, киянин зумів вирвати найкращий час у Костянтина Романенко і посісти перше стартове місце в першому заїзді. Приємною несподіванкою став результат Павла Денисенка, який після першого етапу дещо втратив чи в мотивації, чи в спортивній формі, але третя позиція за результатами кваліфікації мала гарний фундамент для капіталізації цього досягнення в гонці. Дещо невдало склалися обставини для Домініка Хорошавіна – водій команди K2 Racing так і не знайшов свій темп та не мав тієї впевненості, яку демонстрував на перших двух етапах чемпіонату, тому програш з різницею майже в півсекунди найкращому часу Пітцика, вніс додаткові труднощі, а на додачу Володимир Запорожець зумів встановити свій найкращий час і посісти четверте місце витіснивши Домініка на п’яту позицію.

Старт першого заїзду

Бурим, Запорожець, Геронімус та Денисенко. Боротьба за третю позицію

Перша гонка завершилася повним тріумфом Олега Пітцика, який зумів зібрати Великий Шолом – перемога в кваліфікації, лідирування від старту до фінішу, найкраще коло і, власне, перемога в гонці! Як визначив Олег після фінішу, від нього вимагалося повна концентрація та безпомилкове пілотування, бо власний гарний темп гарантував, що суперники не мають шансів наблизитися до лідера гонки. В той же час, Романенко не форсував події, тому що друга позиція його цілком влаштовувала – головний суперник боровся з власним автомобілем і був далеко позаду. Власне, Хорошавін на перших колах втратив багато позицій після свого развороту на ділянці між передостаннім і останнім поворотами, але пірнув в бокси та зробив свій ранній піт-стоп, що майже компенсувало йому втрати після інциденту – він фінішував на п’ятій позиції з якой і стартував. Ну а Сергій Бурим та Максим Геронімус якнайвигідніше скористалися проблемами попереду та завершили заїзд на третьому та четвертому місцях відповідно. Павло Денисенко, так яскраво провевши кваліфікацію, фінішував тільки на 12-й позиції – він так і не зумів знайти гарний гоночний темп та почав втрачати позиції майже після старту першого заїзду.  

Кваліфікація другого заїзду перетворилася на битву між Пітциком та Романенко за право стартувати з першого місця. Склалося таке враження, що Костянтину було принципово виграти цю дуель у Олега, ще раз нагадавши про свій статус лідера чемпіонату! Але атмосфера 15-хвилиної кваліфікації, та азартна битва за поул, передалася майже всім учасникам чемпіонату, тому що в порівнянні з результатами першої кваліфікації майже всі зуміли покращити свої часи. І якщо Пітцик, Романенко та Хорошавін вийшли з 1:22 та працювали в діапазоні 1:21, інші водії зуміли дуже близько підібратися до цього рубежа.

Старт другої гонки

Після перемоги в другій кваліфікації, Романенко був налаштований виключно на перемогу і після старту пара Романенко/Пітцик поїхали в своїй лізі. Пітцик пресенгувова Костянтина майже в кожному повороті. Після піт стопу ця баталія продовжилася – Олег знову висів на задньому бампері лідера гонки то наближаючись то відпускаючи Ауді Романенко на секунду, півтори. Але за 3 кола до фінішу, відбулася неймовірна розв’язка, коли Романенко сам подарував перемогу Олегу – виїхавши за межі траси на виході з 5-го повороту, Костянтин втратив контроль та зловив розворот!

Романенко втрачає контроль та лідерство в гонці

Третє місце посів Домінік Хорошавін, який знову зіткнувся з труднощами, що погано завершилися для Володимира Запорожця, якого Домінік відправив в захисний бар’єр в зоні в’їзду до боксів. Після фінішу Домінік вибачився перед Володимиром пояснивши цей інцидент власним поганим станом. І дійсно, Хорошавін провів цей етап вкрай невдало, не зважаючи на результати в гонках – склалося враження, що він був максимально розфокусований. Тож побажаємо Домініку якнайшвидше вийти з цього стану та повернутися в боротьбу за перемогу в чемпіонаті, а Володимиру Запорожцю побажаємо удачі, бо вочевидь, що Володимиру не щастить від старту чемпіонату і майже на кожному етапі хтось з суперників обов’язково зіпсує Запорожцю гонку! Максим Геронімус та Павло Денисенко посіли четверте та п’яте місця відповідно провевши впевнений заїзд, та за результатами двох гонок Геронімус набрав одакову кількість очок з Хорошавіним. Таким чином в заліку водіїв Максим посідає вже четверте місце.

Хорошавін повертається на третю позицію.

Наступний, п’ятий та передостанній етап відбудеться на британський трасі Oulton Park 14 липня. Як і Лагуну Секу, цей автодром можно сміло відносити до “олдскульних” автодромів, які вимагають найвищої концентрації від водіїв, де кожна незначна помилка може призвести до фатальних наслідків. Так, налаштування автомобілів мають значення на цьому автодрому, але якраз добре розуміння поєднання поворотів буде вирішальним для власного найкращого часу. Прогноз погоди на дату проведення обіцяє сонячну, але не спекотну погоду, тож наступного вівторка Oulton Park буде чекати наших учасників чемпіонату! 

Партнер чемпіонату: 

UKRNAFTA https://www.ukrnafta.com/

За підтримки: 

2G GERONIMUS http://2gcircuit.com/

INGUL-KART http://ingulkart.kiev.ua/

Технічний партнер:

О3.UA (ФРІНЕТ) https://o3.ua/about/

Інформаційні партнери:

AUTO.RIA https://auto.ria.com/uk/news/

GAMEINSIDE.UA https://gameinside.ua