21 лютого Київський міський автомотоклуб та британська спільнота Crest Autosport провели дружню матчеву зустріч символічних збірних України та Великої Британії з сімрейсінгу на симуляторі RaceRoom, яку транслювали на каналі Crest Autosport з комментаріями Алекса Еверітта. Це був абсолютно новий формат проведення змагань, тому була єдина ціль – спробувати провести таку зустріч по певним правилам та зробити висновки.

Місцем проведення гонок вибрали гоночний комплекс Slovakia Ring (Словаччина), де всі учасники мали пілотувати автомобілі Cupra TCR 2019 року із фіксованими налаштуваннями, тобто класичний монокубок. Для зручності автомобілі відрізнялися лише кольором: автомобілі збірної України – темно сірі, збірної Великої Британії – жовті, адже це допомогло глядачам ідентифікувати хто є хто, а в гонці відрізнити колегу від суперника.

Формат змагань сподобався всім без винятку – було гарно організовано представлення команд з національними гімнами, висвітлення гонок і підрахунок попередніх результатів, а три заїзди запам’яталися безкомпромісною боротьбою за кожне місце! Отже, спортивні події в такому форматі потрібно розвивати, тому що це захоплююче видовище, де командний дух виходить на передній план. Досвід і завзяття британців у перегонах – це їх дуже сильна сторона. Лі Хорн, Джемі Дурі, Бен Уокер, Уільям Фойл підтвердили свій статус найшвидших британців в симуляторі RaceRoom, а інші водії команди свою спроможність демонструвати гарний результат.

Якщо робити висновки про спортивну складову нашої команди, то Костянтин Романенко, Жирайр Гюрунян та Нікіта Шапошнік впевнено боролись за перемогу в кожному з заїздів, однак решта пілотів дуже відставали в темпі. Це і вплинуло на результат. Наприклад, майже кожен учасник збірної Великої Британії міг вести боротьбу в топ-10, трійка лідерів збірної України боротись за перемогу, але більша частина нашої команди не могли набрати достатньої кількості балів для перемоги в командному заліку. Але треба брати до уваги той факт, що третина учасників команди були дебютантами, тому тренування для них розпочалися ще в січні – щонеділі збірна України проводила практику, кваліфікацію і три гонки, для того щоби покращити результати у тому числі і новачків, проте результати приходят далеко не відразу.

Менше з тим, наші пілоти не падають духом і тренуються, щоб в майбутньому досягати кращих результатів. Потрібно відмітити той факт, що всі учасники збірної України фінішували у кожній з гонок і не були дискваліфіковані в ході змагань та після їх завершення.
Отже, збірна України перемогла в кваліфікації та здобула три перемоги в трьох заїздах, тоді як британці за підсумками івенту набрали більше очок та перемогли на цій матчевій зустрічі, з чим ми їх і широ вітаємо!

Наступним суперником збірної України стане збірна Балкан. Потрібно визначитись з місцем проведення заходу, автомобілями учасників і датою проведення гонок, вирішити низку інших організаційних питань.

P.S. Якщо Ви пропустили пряму трансляцію, рекомендуємо подивитися повтор цієї події: