Весна – прекрасна пора року, особливо для шанувальників автомобільного спорту. Адже позаду нудне та холодне міжсезоння, а попереду новий гарячий спортивний сезон та запеклі старти. На жаль, минулого року весняний настрій був зіпсований трагічною втратою – 21 квітня пішов з життя Сергій Пелешок

Але всі, хто знав цю віддану автоспорту енергійну людину, не мали жодного сумніву – сам би Сергій був би проти того, щоб рідна йому автоспортивна спільнота скорилась під тягарем суму. Натомість Він був би щасливий знати, що його справа живе, що фанати та спортсмени не понурили голови, а продовжують насолоджуватись звуком гоночних двигунів та запеклими баталіями на спортивних трасах.

Так минулої весни в лавах спільноти ProFormula eSports народилася ідея провести спеціальний Кубок з кузовних віртуальних перегонів на знак пошани до Великої Людини. І це була не одноразова акція. Пам’ять не може бути одноразовою. Сергій Пелешок продовжує жити в серцях всіх, хто його знав. А гонка на його честь зайняла постійне місце в календарі віртуальних змагань України. Тож кожного року в останню суботу квітня ми будемо “заводити” свої симулятори, виходити на старт та дарувати Сергію те, чому він віддав все своє життя – автоспортивне свято.

Цього разу, 24 квітня 2021 року, гонка пам’яті Сергія Пелешка пройде у форматі 40-ка хвилинного заїзду на симуляторі Assetto Corsa Competizione на трасі Brands Hatch GP в класі автомобілів GT3. Реєстрація на івент вже почалася, тому всі, хто має симулятор АСС та вміє поводитися на гоночній трасі можуть приєднатися за посиланням: https://forms.gle/ZN9zsQZDqSmqs4EE7 Реєстрація завершиться 20 квітня.

До організації змагань долучився Київський міський автомотоклуб за підтримки Рівненського автомотоклубу та 2G Geronimus. Спеціальні гості етеру: Микола Пелешок та Сергій Малик. Коментатори: В’ячеслав Кобржицький та Володимир Клапан.

Запрошуємо спортсменів вийти на старт, а вболівальників зібратись на нашу трансляцію: https://youtu.be/G157X0p7ooQ