Віртуальний чемпіонат Київського Міського автомотоклубу в класі турінг підтвердив думку, що будь-яки кільцеві змагання в класі TCR непередбачувані взагалі і яким буде фінальний результат чемпіонату часто-густо неможливо спрогнозувати навіть перед фінальним етапом.
Перед стартом восьмого та фінального раунду, який мав дати відповідь на питання про перемогу в заліку водіїв, Віктор Горік, який вважався головним претендентом на золото і не безпідставно, був на низхідному курсі – доволі впевнено розпочавши сезон, успішно провівши середину чемпіонату, киянин перед гонкою в Спа не зміцнював свої оборонні споруди, а намагався втекти від переслідувачів. І це зіграло з ним злий жарт бо Нікіта Шапошнік, перебуваючи в ролі наздоганяючого, з азартом атакував оборону Віктора і виграв в результаті залік водіїв! Ще раз Нікіта довів, що є одним з найсильніших киберспортсменів України принаймні на симуляторі RaceRoom Racing Experience! Менше з тим друга позиція в заліку водіїв для Віктора Горіка є видатним результатом, бо його суперниками були найкращі включно з Костянтином Романенко та Домініком Хорошавіним!
Хорошавін приєднався до чемпіонату з другої половини сезону в статусі Чемпіона України 2021 року в віртуальних перегонах, і зразу змінив розклад серед лідерів, бо молодий водій з Харькова майже в кожному заїзді претендував на перемогу і вів відчайдушні баталії з Шапошніком та Романенко! У будь якому випадку у нього не було шансів претендувати на першу трійку за результатами сезону з об’єктивних причин, але хто знає, яким був би залік водіїв, якщо б Домінік розпочав чемпіонат з першого етапу!
Ще одним героєм першого сезону став Євген Горбунов! Перед стартом чемпіонату майже ніхто не вваж Євгена водієм, який може демонструвати гідний результат на кожному етапі, бо це був його дебют в якості водія симулятора RaceRoom. Але Євген зумів здобути декілько перемог на етапах та багато разів фінішував на подіумі, а впевнений виступ на фінальному етапі додав чимало очок в особистий залік Горбунова, дозволивши йому надійно завершити чемпіонат бронзовим призером випередивши Сергія Якимчука – водій з Бердичева також претендував на бронзу, але заїзди на трасі в Спа не принесли той необхідності очок, котра б гарантувала третю сходинку.
Не склався сезон так як хотілось би для полтавчанина Олексія Станова та киянина Романа Ярмоли – обидва водії знають як перемагати у віртуальних перегонах, але обставини в реальному житті не дозволили продемонструвати весь свій потенціал.
Шосте місце за результатами сезону посів одесит Олександр Пахоменков. Симулятор RaceRoom не можно віднести до улюблених симуляторів Олександра, бо він дуже активно використовує для змагань інший симулятор – iRacing. З іншого боку, Пахоменков – великий ентузіаст сімрейсінгу, тому і ставив перед собою певні цілі. А ще Олександр працював суддею в чемпіонаті та з колегами Нікітою Шапошніком та Владиславом Татарою розбирав деяки інціденти, що трапилися між водіями-суперниками.
Володимир Клапан продовжує набувати досвіду у віртуальних змаганнях. Відомий український автоспортивний журналіст знайшов віддушину в своєму житті, і в віртуальних змаганнях компенсує відсутність своєї медійної активності в реальних перегонах! І з кожним стартом йому вдається зробити крок вперед – сьоме місце в особистому заліку дуже хороший результат для киянина!
Крім цього, Володимир зумів випередити своїх прямих конкурентів – Геннадія Мазепу, Дмитра Бідного та Ігоря Батія! Участь водіїв-дебютантів сімрейсінгу в чемпіонаті стала гарним досвідом, який допоможе в подальшому більш впевнено поводитись на трасах та наблизитись до середньої групи водіїв.
На жаль не склався сезон і для Олександра Нагайченко, якому обставини завадили виходити на старт на кожному етапі. Менше з тим, водій з Кременчуга, якого сміливо можно назвати суперентузіастом віртуальних змагань, продовжує готуватися до наступного сезону, до нового чемпіонату який буде проводити Київський Міський автомотоклуб, та продовжує розвивати власний проект – виробництво обладнання для сімрейсінгу!

Вітаємо переможця і призерів чемпіонату, які виграли можливість спробувати себе за кермом реального спортивного автомобіля!

Чемпіонат КМАМК з сумрейсінгу в класі TCR. Залік водіїв: