Чемпіонат КМАМК з сімрейсінгу в класі GT3 завітав на іспанську трасу в Барселоні, де у перший день літа 01 червня відбувся другий етап чемпіонату, який проводиться на симуляторі Assetto Corsa Competizione. Відомий автодром, точніше його віртуальний аналог, став свідком найпотужнішої боротьби між лідерами загального заліку, яка почалася після старту першого заїзду і завершилася під картатим прапором на фініші другої гонки!

Напередодні другого етапу стало відомо, що до чемпіонату приєднаються декілька водіїв, які з тих чи інших причин не змогли стартувати на першому етапі в Бельгії. Але по факту єдиним дебютантом став Артем Харченко, який доєднався до команди Максима Геронімуса – Bizol RT на автомобілі Bentley Continental GT3 та майже в тій самій лівреї! Таким чином, серед автомобілів учасників марка Bentley вже мала бути представлена двома водіями. Ще однією новиною стало те, що Нікіта Шапошнік, напарник Костянтина Романенка з професійної італійської команди Team Ballas eSports, зумів кваліфікуватися на перший сервер офіційного кіберспортивного чемпіонату ADAC GT Masters в класі GT4, тож киянин з об’єктивних підстав не зміг вийти на старт чемпіонату КМАМК, тому що обидві гонки відбувалися в той же день, та майже в той самий час.

На відміну від умов, що були в Бельгії на першому етапі, погода в Барселоні якнайкраще підходила до терміну “класична автоспортивна погода” –  сонце, безхмарне небо та +26-30 градусів тепла! Результати другої практики, яку виграв лідер чемпіонату Домінік Хорошавін, давали надію на те, що змагання за перше місце в кваліфікації відбудеться як мінімум за участю трьох водіїв, бо Володимир Запорожець зумів встановити час лише  на три десяті секунди гірше у порівнянні з результатами Хорошавіна і Романенка. Але і Романенко і Хорошавін зуміли покращити свої результати в кваліфікації ще на пів секунди, до того ж Костянтину вдалося показати найкращий час сесії та виграти поул, тоді як Запорожець “зняв” лише одну десяту. І якщо у боротьбі за поул було очевидно хто з водіїв претендує на перше місце, за другу та третю стартові лінії розгорнулася серйозне змагання між Запорожцем, Максимом Геронімусом, Сергієм Буримом та Євгеном Артеменком. Дещо здивувала відсутність темпу у Павла Денисенка, який продемонстрував дуже гарну форму в Зольдері. Але в Іспанії йому забракло темпу і забігаючи наперед відзначимо, що в обох заїздах у молодого спортсмена все пішло шкереберть. 

Старт першої гонки

Перший заїзд відбувся доволі спокійно – Романенко з першої позиції захопив лідерство, а Хорошавін кожне коло натякав, що він близько і готовий у будь-який момент помінятися позиціями з лідером. І так було до того моменту поки лідери не наздогнали колових пілотів – Костянтин пірнув до боксів на заміну гуми та дозаправку, а Домінік продовжив гонку на першій позиції, хоча здавалося, що він втратить багато часу на випередженні колових. Але не так сталося, як гадалося! Хорошавін не тільки не втратив часу, але після свого піт-стопу очолив перегони і фінішував першим!  А все тому, що Романенко помилився і неправильно зупинився в зоні обслуговування, де і втратив ті секунди, які підібрав Домінік на свою користь! 

Дуель між Запорожцем та Буримом 

Ключовий момент заїзду – Хорошавін виходить в лідери після піт-стопу!

Дуже гостра боротьба розгорнулася за третю сходинку подіуму між Геронімусом, Запорожцем та Буримом. Після старту гонки Максиму вдалося випередити Запорожця на виході з першого повороту і від’їхати від нього на безпечну відстань. І все тому, що Володимир переймався не Геронімусом, а сконцентрував свою увагу на Сергійові – Бурим вів активні бойові дії проти Запорожця і шукав будь яку можливість випередити синьо-жовту Феррарі Володимира. Зрозумівши, що це дуже не просто зробити, особливо на трасі в Барселоні, Бурим поїхав до боксів з думкою про андеркат проти Запорожця, а може ще й проти Геронімуса!  Так чи інакше, але андеркат зумів зробити саме Запорожець який після гарного пітстопу посів третє місце на фініші заїзду!

Другий заїзд.

Друга та фінальна гонка етапу розпочалася дуже нервово – Максим Геронімус, ухиляючись від контакту з одним із суперників, зрізав перший поворот, підстрибнув на “лежачому поліцейському” та в якості пасажира “влетів” в автомобіль Запорожця – вже другий раз Володимир змушений виходити з невигідної для себе ситуації і з останніх позицій пробиватися вгору. Варто сказати, що йому це вдалося і на цей раз – Запорожець завершив гонку на п’ятому місці. Повертаючись до лідерів гонки, варто відзначити, що після перемоги у другій кваліфікації і зробивши висновки про те, що Хорошавін не буде вибачати навіть маленької помилки, Романенко зумів від старту до фінішу не втратити концентрацію і привезти собі перемогу! Таким чином, за результатами другого етапу і Романенко і Хорошавін здобули по перемозі та по одній другій позиції та набрали однакову кількість очок в особистому заліку, де статус кво зберігся на користь лідера чемпіонату Домініка Хорошавіна. Третє місце в другому заїзді посів Сергій Бурим, який також здобув однакову кількість очок з Володимиром Запорожцем, тому після другого етапу зміни в Топ 5 у особистому заліку не відбулися, окрім того, що Володимир Котлярський посів п’яту сходинку в чемпіонаті завдяки гарному фінішу на четвертій позиції в другому заїзді!

Щось пішло не так!

Окрему увагу заслуговує дебютант Чемпіонату Артем Харченко з команди Bizol RT, якій провів дуже результативний етап. Його завданням було як мінімум побачити картатий прапор в кожному із заїздів, але фінішувати два рази поспіль в Топ-6 було для Артема вдвічі  приємніше! 

Подіум в другому заїзді – Романенко, Хорошавін та Бурим!

Наступний, третій етап відбудеться на угорський трасі Hungaroring, яку дуже часто порівнюють з трасою в Монако. І для цього є всі підстави – повільний автодром з чисельними поворотами де на перше місце виходять вміння ідеально контролювати автомобіль, тримати концентрацію, працювати з траєкторією та мати вміння безпечно випередити суперника. А пошук правильних налаштувань автомобіля для цього автодрому додає головного болю кожному з учасників. Чи зуміють водії Чемпіонату підготуватися до цього виклику побачимо 15 червня під час прямої трансляції третього етапу Чемпіонату КМАМК, який радує яскравою боротьбою на всіх рівнях! 

Посилання на відеозапис другого етапу: https://youtu.be/GO67UAROhDw

Партнер чемпіонату: 

UKRNAFTA https://www.ukrnafta.com/

За підтримки: 

2G GERONIMUS http://2gcircuit.com/

INGUL-KART http://ingulkart.kiev.ua/

Технічний партнер:

О3.UA (ФРІНЕТ) https://o3.ua/about/

Інформаційні партнери:

AUTO.RIA https://auto.ria.com/uk/news/

GAMEINSIDE.UA https://gameinside.ua/