Насправді, зимова серія WarmUp League стартувала більш ніж за тиждень раніше за старт першого етапу, який пройде 27 січня на трасі Silverstone. А справа в тому, що протягом цілого тижня, з 17 по 23 січня, проходила предкваліфікація. Кожного вечора протягом 6 годин пілоти, які подали заявку на участь у першості, мали змогу зафіксувати свій найкращий час проходження кола по кільцю Monza Junior.

Другий сезон Ліги, WarmUp League AC Winter Series 2022, було вирішено провести в експериментальному форматі — з окремим заліком у двох дивізіонах. Саме щоби виконати відбір до дивізіонів і знадобилась предкваліфікація: топ-10 найшвидших за її підсумками потрапляли в перший дивізіон, наступні 13 — у другий.

Коротка довжина кільця та відносна простота її конфігурації значно підвищили градус конкуренції під час предкваліфікації. Адже рахунок йшов на соті й навіть тисячні долі секунди, знайти які було суттєво важче ніж втратити. Щоби зрозуміти накал пристрастей, достатньо звернути увагу на те, що учасники першого дивізіону в результаті втиснулись у проміжок у 332-тисячні секунди!

Автором найкращого відбіркового часу став переможець першого сезону Ліги, турніру WarmUp League AC Autumn Series 2021, Артем Макаров. Крім того до першої ліги увійшли ще кілька досвідчених сімрейсерів України, таких як Жирайр Гюрунян та Владислав Татара. За задумом організаторів, які вирішили спробувати дво-дивізійний формат, саме присутність на трасі таких бійців поруч із тими, хто лише починає свій спортивний шлях, може зіграти для останніх позитивну каталізуючу роль у темпах приросту швидкості та досвіду.

Чи спрацює задум чи ні — побачимо на фініші зимової серії. Та вже зараз можна стверджувати — серія буде цікавою!

Отже, перший етап пройде 27 січня на трасі Silverstone. Старт кваліфікації — о 21:00. 

Посилання на пряму трансляцію: https://www.youtube.com/watch?v=ZmEza6nZo0E&feature=youtu.be